Satu Lagi Pengkhianatan

Secara umumnya, puak bersenjata yang digelar sebagai ISIS ni terdiri dari anak-anak muda yang semangatnya membara untuk jihad, tetapi sangat jahil dari pengetahuan Islam. Seperti biasa, si bodoh ialah makanan si cerdik. Tidak menghairankan jika di belakang penubuhan ISIS itu ialah Amerika sendiri untuk mencipta peluang campur tangan di Syiria secara militer di kala ekonomi Amerika sedang goyah. Amerika juga terpaksa menggunakan anjing-anjing belaannya dari kalangan para pemerintah umat Islam yang KHIANAT. Anjing-anjing ini akan bertindak sesuai dengan tindakan tuannya. Hezbolat pula yang selama ini berperang menyokong Assad Laknatullah mengutuk serangan ke atas ISIS oleh Amerika menunjukkan seakan ada pakatan antara ISIS dengan puak pengganas Syiah itu walaupun rata-rata puak ISIS ni terdiri dari kalangan sunni.

Tidak seperti Arab Spring di negara lain, revolusi Syam ini menyeru kepada sistem Islam dan menolak segala bentuk sistem lain sekalipun banyak cubaan meletakkan pemerintah boneka Amerika menggantikan Assad di situ. Syiria merupakan sebahagian dari wilayah Syam yang dijanjikan kemenangan untuk kaum muslimin. Dengan situasi geopolitik terbaru, tekanan ke atas kaum muslimin di Syiria semakin memuncak. Mereka dikepung dan dikhianati dari segenap arah!!!
Semoga Allah menguatkan hati-hati mereka dan menolong mereka dengan pertolongan yang tidak terduga. Jika dalam peperangan Ahzab, pakatan tentera mushrikin Mekah dihancurkan dalam keadaan mereka mengepung kaum muslimin di ketika itu,

Allah Subhanahu wa ta’ala berfirman,

أَمْ حَسِبْتُمْ أَن تَدْخُلُوا الْجَنَّةَ وَلَمَّا يَأْتِكُم مَّثَلُ الَّذِينَ خَلَوْا مِن قَبْلِكُم مَّسَّتْهُمُ الْبَأْسَاءُ وَالضَّرَّاءُ وَزُلْزِلُوا حَتَّى يَقُولَ الرَّسُولُ وَالَّذِينَ ءَامَنُوا مَعَهُ مَتَى نَصْرُ اللهِ أَلآَ إِنَّ نَصْرَ اللهِ قَرِيبُُ {214}

“Apakah kamu mengira bahwa kamu akan masuk syurga, padahal belum datang kepadamu (cubaan) sebagaimana halnya orang-orang terdahulu sebelum kamu? Mereka ditimpa oleh malapetaka dan kesengsaraan, serta digoncangkan (dengan bermacam-macam cubaan) sehingga berkatalah Rasul dan orang-orang yang beriman bersamanya, ‘Bilakah datangnya pertolongan Allah?’ Ingatlah, sesungguhnya pertolongan Allah itu amat dekat.” (Al-Baqarah: 214)

Semoga Allah memberi kemenangan kepada kaum muslimin….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *