Semuanya Halal

Demokrasi ialah sistem politik yang lahir dari ideology sekular kapitalis, yang memisahkan ajaran agama dari kehidupan. Dalam demokrasi, manusia berhak membantah atau argue apa-apa sahaja aturan walaupun ia hukum qat’ie dari Allah seperti hukuman rejam ke atas penzina muhsan. Tidak menghairankan jika manusia akan mempersoalkan kewajipan lain dengan berpandukan akal semata-mata.

Matlamat hidup dalam Islam ialah meraih redha Allah semata-mata melebihi segala matlamat lain, termasuk nilai nyawa seseorang muslim itu sendiri. Maksudnya, seorang muslim yang soleh bersedia meletakkan keutamaan meraih redha Allah melebihi perkara yang paling mereka sayang seperti harta, masa, tenaga bahkan nyawa sendiri.

Sedangkan, matlamat hidup dalam ideology kapitalis ialah memenuhi keperluan dan kehendak sepuas-puas hati. Mereka mahu mengadakan sex dengan mana-mana pasangan. Tak cukup dengan itu, mereka mahu sesama jantina. Tidak pelik jika nanti, mereka mahu mengadakan sex dengan anjing atau babi, asalkan tidak menggangu kebebasan orang lain katanya….

Demokrasi sebagai sistem politik yang lahir dari ideology sesat ini, boleh saja menghalalkan segala-galanya, sekalipun berzina dengan anjing dan babi, asalkan mendapat persetujuan majoriti. Demokrasi juga boleh “mengesahkan” hukum Allah, seolah-olah manusia yang berada dalam dewan DUN/parlimen itu lebih berhak dari Allah dalam menentukan hukum.

 “Dan hendaklah kamu memutuskan perkara di antara mereka menurut apa yang diturunkan Allah, dan janganlah kamu mengikuti hawa nafsu mereka. Dan berhati-hatilah kamu terhadap mereka, supaya mereka tidak memalingkan kamu dari sebahagian apa yang diturunkan Allah kepadamu” [TMQ al-Maidah (5):49].

Lalu, atas alasan apa untuk umat Islam turut bermati-matian mempertahankan sistem yang rosak ini????

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *