Krisis Syria

Menuduh pejuang Syria menggunakan Sarin Gas untuk membunuh penduduk awam, kemudian menyalahkan Assad ialah seperti menuduh seorang ayah atau abang membunuh anak isteri sendiri demi menyalahkan kerajaan. Ada sesiapa yang baca post ni fikir ini sebagai logik?

Serangan maut yang mengorbankan lebih 1300 penduduk awam itu antara bukti jelas serangan berkapasiti besar yang hanya mampu dilakukan oleh pasukan tentera yang tersusun, melalui bedilan terkoordinasi, bukannya serangan gerila oleh pejuang.

Sekiranya Amerika mahu Perang di Syria tamat, ia sudah lama berakhir. Hakikatnya, Amerika belum menemukan puppet yang sesuai menggantikan Basyar, dan dikhiatiri vacuum yang berlaku sekiranya Basyar dijatuhkan diganti dengan munculnya sebuah Daulah Khilafah, maka kedudukan Sang Penyembelih ini harus dipertahankan. Russia pula mengambil posisi mengurus untuk pihak Amerika sambil mengintai peluang walaupun terpaksa menjadi kuli buat Amerika dalam krisis ini.

Serangan terbaru oleh Amerika yang betul-betul hampir dengan kedudukan tentera Russia jelas menunjukkan, Amerika cuba memberi peringatan, mereka lah yang sebenarnya berkuasa. Serangan yang diberitahu terlebih dahulu melalui media sosial ni hanya wayang murahan

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *